Wordpress Nasıl Kurulu ?

15 Nisan 2012 Pazar Günü Yazıldı;.


Merhaba arkadaşlar bu yazımızda en çok kullanılanblog sistemi diyebileceğimiz ‘WordPress’in kurulumunu sizlere resimli olarak anlatacağız.
Öncelikle ihtiyacımız olan şeyler: 1 adet yönlendirilmeleri tamamlanmış host ve domain, 1 adet mysql veritabanı ve tabiki de internete kesintisiz bağlanan bir bilgisayar.
Evet, tr.wordpress.org adresinden wordpressin son sürümünü bilgisayarımıza indiriyoruz ve wordpressdosyalarımızı hostumuza atıyoruz. cPanel kullanıyor iseniz cPanel ile upload da edebilirsiniz veya FTP programı kullanarak da dosyalarınızı gönderebilirsiniz. (Bundan sonraki anlatımlarımda linklere örnek verirken “siteadı.com” şeklinde klasik, örnek link yapısı kullanacağım . Siz siteadı.com yerine kendi site adresinizi düşünmelisiniz.) Eğer wordpressi blog.siteadı.com veya siteadı.com/blog şeklinde linklerde kullanmak istemiyorsanız wordpress dosyalarını ana dizine atmanız gerekmektedir. Neyse, dosya gönderme işlemi tamamlandıktan sonra kuruluma geçebiliriz.
Eğer ana dizine attıysak siteadı.com adresini tarayıcımızdan açıyoruz. Karşımıza aşağıdaki resimde görüldüğü gibi bir ekran çıkıyor. Bu aşamalarda “Kurmak istediğimiz wordpresssistemini elimizde bulunan mysql veritabanına bağlamak için ayarlar yapacağız.”.
Resimde görüldüğü gibi altta bulunan “Ayar dosyası oluşturun” butonu ile devam ediyoruz. Devam ettiğimizde karşımıza aşağıdaki resimdeki sayfa çıkıyor.
Elimizdeki veritabanı bilgilerine göre boşlukları uygun şekilde dolduruyoruz. Veritabanı Adı, Kullanıcı Adı ve Parola’yı hostingimiz tarafından aldığımız mysql veritabanı bilgilerine göre dolduruyoruz. Bu boşlukları doldururken dikkat etmemiz gereken bir nokta yer almakta: Veritabanı Sunucusu kısmı. Bu kısım resimde de belirtildiği gibi büyük ihtimalle localhost olarak kalmalıdır ancak bazı hosting firmalarının veritabanı sunucusu sitemizin hostingininkinden farklı olduğu zaman o sunucuyu yazmamız gerekiyor. Bu bilgileri doğru şekilde doldurup Gönder butonuna bastığımız zaman wordpress sistemini sitemizin mysql veritabanı ile bağlamış oluyoruz.
Bu işlemleri başarı ile tamamladıktan sonra şimdi geliyoruz sitemizin genel bazı bilgileri ile sitemizi açmaya.
“Şimdi kuruluma başlayabiliriz!” butonuna basarak devam ediyoruz ve bizden sitemizle alakalı aşağıdaki bilgileri belirlememizi istiyor.
Bu bilgileri doldurduktan sonra işlemlerimizi tamamlamış oluyoruz ve aşağıdaki sayfa çıkarak bizi kutluyor. Artık sitemiz hazır!


Hiç yorum yok: