Twitterda İlk Rekor Kırıldı !

9 Mart 2012 Cuma Günü Yazıldı;.


Lady Gaga'nın Facebook'ta 48 milyon hayranı, Google+ hesabında da 800 bin takipçisi var. En fazla takipçiye sahip Twitter kullanıcısı ünlüler listesinin başındaki Lady Gaga'yı 18 milyonla Justin Bieber, 15,7 milyonla Katy Perry ve 14,5 milyonla Shakira izliyor.

Pek çok diğer ünlü ismin aksine, sosyal medya sitelerindeki hesaplarını kendisinin güncellediğini açıklayan Lady Gaga, geçen ay LittleMonsters adını verdiği kendi sosyal medya sitesini de kısa süre sonra kullanıma açacağını söylemişti.

SİTESİ PINTEREST'İ ANDIRIYOR
Lady Gaga'nın hazırladığı LittleMonsters sitesinin ön izleme sayfası, pek çok kişi tarafından kullanılan fotoğraf paylaşım sitesi Pintrest'i andırıyor. Sayfanın kullanıma açılması öncesinde Lady Gaga, hayranlarından siteye üye olup denemelerini istedi.

Lady Gaga'nın son albümü 'Born This Way', sosyal medya aracılığıyla yapılan tanıtım kampanyalarının da etkisiyle yaklaşık 8 milyon adet sattı.

'İYİ BİR ÖRNEK'
Twitter, Facebook ve Google+ aracılığıyla hayranlarıyla sürekli iletişimde olan 25 yaşındaki şarkıcı, bilgisayar oyunları konusunda uzmanlaşan sosyal paylaşım şirketi Zynga'yla da bir işbirliğine girişmiş, bu işbirliği sonucunda popüler bilgisayar oyunu Farmville benzeri bir oyun olan GagaVille hazırlanmış ve hatta Gaga buradan yeni şarkılarını tanıtmıştı.

Twitter'ın pazarlama ve analiz işlemlerini yapan Datasift şirketinden Stewart Townsend, Lady Gaga'nın, sosyal medyanın nasıl bir pazarlama aracı olarak kullanılabileceğini sadece ünlüler için değil, şirketler için de gösteren iyi bir örnek olduğunu söyledi. 


Hürriyet

Hiç yorum yok: