İşte yeni iPad

8 Mart 2012 Perşembe Günü Yazıldı;.







Apple'ın merakla beklenen yeni iPad'i Tim Cook'un sahne aldığı lansmanda ortaya çıktı. Yeni iPad'in özellikleri neler? Cihazın ismi iPad 3 mü yoksa iPad HD mi oldu? iPad'in modelleri hangi fiyat etiketine sahip? Önsipariş dönemi ne zaman başlıyor? Apple'ın iPad dışındaki süprizi ne oldu? İşte yeni iPad ve geceden önemli notlar...


Ne iPad 3 ne iPad HD
Apple'ın yeni tabletinin isminin iPad 3 veya iPad HD olacağı konuşuluyordu. Ancak Apple, yeni oyuncağını "The New iPad" yani "Yeni iPad" olarak tanıttı. Yani cihazın ismi iPad olarak belirlendi.
9.7 inç ekran
Cihazın 9.7 inç'lik bir ekranı var ve 9.4 mm kalınlığında. Ekrançözünürlüğü 2048x1536 pikseli desteklerken, ağırlığı ise 650 gram seviyelerinde.
4G'yi destekliyor
Yeni iPad, 3G teknolojisini geride bırakıyor ve yeni nesil ağ teknolojisi LTE/4G teknolojisini kullanıyor. Bu sayede cihaz 72 mbps'ye varan hızda internete bağlanabiliyor. Cihaz ayrıca Bluetooth ve WiFi teknolojilerini de kullanıyor.
HD formatında video çekimi
iPad, 5 megapiksel iSight dahili kamerası ile artık 1080p HD formatındavideo çekimi yapabiliyor. A5X çift çekirdekli işlemci kullanan yeni iPad'de 4 çekirdekli ekran çipi kullanılıyor.
İşte fiyatlar
Yeni iPad'lerin model model fiyatları ise şöyle:

- 16 GB WiFi + 4G = 629 dolar

- 32 GB WiFi + 4G = 729 dolar

- 64 GB WiFi + 4G = 829 dolar

- 16 GB WiFi = 499 dolar

- 32 GB WiFi = 599 dolar

- 64 GB WiFi = 699 dolar
 
Nerede ve ne  zaman  satışa çıkıyor
16 Mart'tan itibaren yeni iPad'lerin önsiparişleri ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, İsviçre, Hong Kong, Singapur ve Avustralya'da başlarken, diğer ülkelerde takvim 23 Mart olarak belirlendi.
Türkiye'de ise 25 Mart'ta satılacağı söyleniyor. Ama bu bilgi henüz doğrulanmadı.
Batarya ömrü
Cihazın batarya ömrü 10 saati bulurken, 4G modunda ise bu süre 9 saati buluyor.
Siri iPad'de
Siri uygulaması yeni iPad'lerde yer alacak. iPhone 4S'ler ile ilk kez karşımıza çıkan Siri, sesli komutları anlıyor ve kullanıcıların herhangi bir şey yazmadan da hedefine ulaşmasına yardımcı oluyor.
4G'si var ama neye yarar
Nisan ayı içinde yeni iPad'lerin Türkiye'de satışının başlayacağı sanılırken, 4G'li iPad'lerden Türkiye'de faydalanmamamız söz konusu olmayacak; zira Türkiye'de 4G şebekesi kullanılmıyor. Siri'ye Japonca desteği veren Apple'ın Türkçe desteğini sunmaması ise yine Türk kullanıcılar için bir dezavantaj...
MYNET

Hiç yorum yok: