Google Web Geçmişi Nasıl Silinir?

1 Mart 2012 Perşembe Günü Yazıldı;.


Özet: 1 Mart günü Google'ın yeni birleşik gizlilik politikası yürürlüğe girecek ve bu yeni politika ile kullandığımız tüm Google ürünleri, Google Web Geçmişi tarafından paylaşılabilir hale gelecek.
Google'ın internet aktivitelerinizi takip ettiğini biliyor muydunuz? Muhtemelen bir çok internet kullanıcısı Google hesabı üzerinden yaptığı aramaların ve girdiği sitelerin Google tarafından kayıt altında tutulduğundan haberdar değil ama gelin görün ki böyle bir gerçek var. İnternet devi Google, kullanıcılarının kendi hesapları üzerinden yaptığı aramaları, girdiği siteleri Google Web Geçmişi adını verdiği sistem üzerinde kayıt altında tutuyor ve bu bilgileri şimdiye kadar diğer Google ürünlerinden ayrı tutuyordu. Şimdiye kadar diyorum çünkü 1 Marttan itibaren Google'ın yeni gizlilik politikası gereği İnternet Geçmişi altındaki veriler diğer Google ürünleriyle de paylaşılacak.
Eğer Google'ın size ait olan Youtube, Google+ ve diğer Google ürünleriyle ilgili hassas veri ve bilgileri toplamasını önlemek istiyorsanız, Google İnternet Geçmişi verilerinizi silebilir ve daha sonraki zamanlarda yapabileceği kayıt işlemini durdurabilirsiniz.
Bunun için öncelikle Google hesabımızla giriş yapıyoruz ve Google Web Geçmişi sayfasına giriyoruz. Eğer İnternet Geçmişi aktif durumdaysa size ait son aramaların ve giriş yaptığınız sitelerin listesini göreceksiniz.
Google Web Geçmişi
En üstte bulunan "Tüm Web Geçmişi'ni kaldır" butonuna tıkladığınız taktirde karşınıza "Web geçmişinizin tamamını temizlemek istediğinizden emin misiniz? Web geçmişiniz aynı zamanda durdurulur." uyarı gelecektir, "Tamam" butonuna tıklayarak Web geçmişimizi siliyoruz ve aynı zamanda daha sonra yapılacak kayıtlarıda engellemiş oluyoruz.
Google Web Geçmişi
Eğer verilerinizin kaydedilmesini istiyorsanız daha sonrasında sayfanın üstünde bulunan "Devam Et" butonuna tıklayarak Google'ın size ait aramaları ve girdiğiniz siteleri kayıt altında tutmasına izin verebilirsiniz.

TAMİNDİR



Hiç yorum yok: