Dizüstü Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

17 Şubat 2012 Cuma Günü Yazıldı;.



Dizüstü bilgisayar almaya karar verdiniz ama hangi dizüstü bilgisayarı almanız gerektiğine bir türlü karar veremediniz mi? Bu yazıyı okuduktan sonra eminiz ki aslında dizüstü bilgisayar almanın o kadar da zor bir şey olmadığına karar vereceksiniz. Öncelikli olarak almak istediğiniz dizüstü bilgisayarı nerede ve ne amaçla kullanmak istediğinize karar vermeli ve seçimlerinizi bu doğrultuda yaparak kendinize en uygun olduğunu düşündüğünüz dizüstü bilgisayarı satın almalısınız.
Dizüstü Bilgisayarı Nerede ve Ne Amaçla Kullanacağınıza Karar Verin:
Öncelikle alacağınız bilgisayardan neler beklediğinizi ve nerelerde, ne için kullanacağınızla ilgili kendinize sorular sormanızın yararı vardır. İşiniz gereği sık sık yolculuk yapıyor ve bilgisayarınıza sürekli ihtiyaç duyuyorsanız büyük bir dizüstü almaktan kaçınmalısınız. Bunun yerine daha kolay taşınabilen, hafif bir dizüstü bilgisayarı tercih etmelisiniz. Eğer evde masaüstü bilgisayarınızın yerine bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorsanız, küçük şirin bir netbook yerine masaüstü bilgisayarınızın yerini doldurabilecek bir tercihe yönelmelisiniz. Alacağınız dizüstü bilgisayar ile oyun oynamak ve film izlemek istiyorsanız en azından ekran boyutunun 17 inç olmasına ve bunun yanında sahip olduğu ekran kartının da AMD, NVidia markaları gibi ekran kartları arasından yüksek performans gösterenlerden birisi olmasına dikkat etmelisiniz.

PC mi alsam, Mac mi, Netbook mu?
PC mi, Mac mi?
Her birinin kendisine özel farklı ve değişik özellikleri olduğunu düşündüğünüz zaman sizin hangisine ihtiyacınız olduğunu önem kazanmaktadır. Windows 7 işletim sistemine sahip hızlı, kullanımı kolay ve güvenilir bir bilgisayara uygun fiyatlar ile sahip olabilir, her tür yazılımı kolayca bilgisayarınıza yükleyebilir ve kullanabilirsiniz. Ama sizin ihtiyacınız olan daha prestijli bir dizüstüyse, Apple'ın son işletim sistemini kullanan Mac OS X Lion'lı bir Mac ihtiyacınızı fazlasıyla karşılar. Şık tasarımı ve performansıyla göz dolduran bir dizüstü olmasına rağmen kullandığı işletim sistemi Mac OS sadece Apple markalı dizüstü bilgisayarlarda çalışmaktadır. Hafif ve her an yanınızda taşıyabileceğiniz bir diğer alternatif olan netbook dışarıda olduğunuz zamanlarda kullanışlı olsa da, düşük performansları nedeniyle birincil bilgisayar olarak kullanmak çok mantıklı değildir.
Ayrıca dizüstü bilgisayarlardan ziyade masaüstü bir oyun bilgisayarı toplamak istiyorsanız ilgili yazımızıokumayı ve videomuzu izlemeyi unutmayın

Hiç yorum yok: