Facebook'ta Sakın Bunları Yapmayın !

29 Ocak 2012 Pazar Günü Yazıldı;.



Facebook'ta gösterilmemesi gerekenler:

Konuşmak iyi gelir derler. Aslına bakarsanız bir şeyler paylaşmakta insana iyi geliyor. Bir kaç fotoğraf yüklemek, durum güncellemesi yapmak, insanlarla iletişim  halinde kalmak.

500 milyondan fazla insanın kayıtlı olduğu Facebook'ta, insanlar her ay 700 milyardan fazla dakikalarını geçiriyor.

Ne yazıkki dünyanın en büyük sosyal ağında eğer güvenlik ayarlarınız zayıf ise ne kadar  çok insanın sizi izleyebileceğini unutmak çok kolay.


Facebook'ta sakın bunu yapmayın!
Bir ilişki yaşıyorsanız

Facebook boşanma avukatları tarafından oldukça verimli bir yer haline geldi. ABD'de yapılan bir araştırma üst düzey boşanma avukatlarının kanıtların %81'ini sosyal ağlar sayesinde bulduğunu gösteriyor. Geveze durum güncellemelerinden ve suçlayıcı olabilecek fotoğraflardan kaçının.



Facebook'ta sakın bunu yapmayın!

5000 Arkadaşınız olduğunu

Bazı insanlar Twitter'da takipçi arar  gibi Facebook'ta arkadaş arıyorlar. Ne yazıkki zavallı beyinlerimiz en fazla 150 arkadaşla başa çıkabilir. Markette tanıştığınız kişinin durumunu beğenirken en yakın arkadaşınızı unutabilirsiniz. Unutmayın çok fazla arkadaş popular olduğunuzu değil zayıf  kalite kontrolünü gösterir.



Facebook'ta sakın bunu yapmayın!

İşinizden nefret ettiğinizi

İşinizden, patronunuzdan ya da müşterilerinizden nefret ettiğiniz Facebook'ta sakın paylaşmayın. Eğer çabucak kovulmak istemiyorsanız güvenlik ayarlarınızı yükseltin. Ayrıca çenesi düşük patronunuzu tanıma ihtimali olan kişiler için arkadaş listenizi control etmek de yarar var.



Facebook'ta sakın bunu yapmayın!

Kaçaksanız

Her suçlu filmlerde gördüğünüz kadar zeki değildir. İngiltere'de 28 yaşındaki Craig Lynch adındaki hırsızlıktan mahkum edildikten sonra açık hapishaneden kaçtı. Yasalardan kaçabildiği için böbürlenen Lynch Facebook'taki durum güncellemeleriyle polis ilea lay etti. Şaşırtıcı bir şekilde 4 ay boyunca tutuklanmamayı başardı.



Facebook'ta sakın bunu yapmayın!

Hasta numarası yapıyorsanız

Çoğu zaman canımız bir şeyi yapmak istemediğinde bugün kendimi iyi hissetmiyorum deriz. Kendinizi yalancı çıkarmamak için  Facebook güncellemelerinize dikkat edin.



Facebook'ta sakın bunu yapmayın!

Farmville’de çok iyi olduğunuzu

Çiftçiler içn biraz gerçeklik lütfen! Hayali ağırınızda altın bir yumurta bulmanızla ya da çok iyi büyüyen ekinlerinizle ilgilenmiyoruz. Eğer değerli vaktinizi Farmville ve benzer oyunlarda harcayacaksanız, lütfen otomatik durum güncellemelerini kapayın.



Kaynak:Mynet






Hiç yorum yok: